Marea Britanie: Carne de porc în cârnaţi halal în meniul unor cantine londoneze

Prezenţa ADN-ului de porc a fost detectată în cârnaţi halal (pregătiţi conform normelor religiei musulmane) din pui în meniul unor şcoli şi creşe în centrul Londrei, au anunţat joi autorităţile locale, citate de AFP.

Acestea au făcut propria lor serie de teste în unele cantine şcolare din arondismentul Westminster, ca urmare a scandalului cărnii de cal descoperite în feluri de mâncare preparate, prezentate drept carne de vită.

Nicio urmă de cal nu a fost detectată, dar aceste examinări au arătat posibila prezenţă a ADN-ului de porc în cârnaţi halal din pui. Ea a fost confirmată apoi de o a doua serie de teste.

‘Rezultatele au confirmat astăzi prezenţa urmelor de porc într-un eşantion de cârnaţi halal serviţi potenţial în 19 şcoli şi creşe în meniul cărora au fost propuse’, a explicat municipalitatea într-un comunicat.

Urme de miel şi de porc au fost identificate, de asemenea, în carnea de vită tăiată altfel decât potrivit normelor musulmane, utilizată în cantinele altor 17 instituţii din sector.

Toată carnea livrată de furnizorul incriminat a fost retrasă din cantinele arondismentului, fiind deschisă şi o anchetă.

‘Suntem extrem de preocupaţi să vedem că unul dintre furnizorii noştri nu a respectat regulile stricte la care i-am cerut să subscrie’, a subliniat conducerea serviciilor pentru copii din arondisment.

O linie telefonică a fost înfiinţată pentru a răspunde îngrijorării părinţilor şi primăria a luat legătura cu reprezentanţi ai comunităţilor musulmană şi evreiască.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.