Marga: Prezenţa României la Salon du livre – un eveniment major de prezentare a culturii române în lume

Preşedintele Institutului Cultural Român (ICR), Andrei Marga, consideră că prezenţa României la apropiata ediţie a Salon du livre de la Paris, ca ţară invitată de onoare, reprezintă un eveniment major consacrat prezentării culturii române în plan european şi internaţional.

„Aş sublinia că este un eveniment foarte important de prezentare a culturii române în plan european şi internaţional, fiind misiunea ICR să asigure mai multă vizibilitate şi prestigiu culturii române”, a declarat, vineri,  Andrei Marga.

Potrivit acestuia, la Paris va fi prezent „un grup reprezentativ de scriitori din diverse generaţii şi stiluri, ale romanului, poeziei, teatrului, din critica şi istoria literară”, dar şi istorici, „mai cu seamă că Academia Română a avansat bine cu ‘Istoria Românilor’, iar ‘Dicţionarul Limbii Române’ a văzut, între timp, lumina tiparului”.

El a mai spus că, pe lângă ceea ce, în mod direct, finanţează ICR, mai mult de 30 de edituri din România, selectate de partenerii francezi, vor participa la Salon du livre cu propria producţie editorială şi cu autori invitaţi.

Marga a dat asigurări că toate pregătirile sunt în grafic, urmând ca în zilele următoare să sosească la Paris şi mobilierul, realizat special pentru acest eveniment.

Marea sărbătoare a cărţii de la Paris va reuni reprezentanţi din 45 de ţări, la eveniment fiind aşteptaţi 35.000 de vizitatori profesionişti ai lumii editoriale.

Anul trecut, Salonul cărţii a fost vizitat de aproape 190.000 de persoane, fiind prezenţi mai mult de 2.000 de autori din 40 de ţări.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.