Proiect de ordin privind stabilirea sumei reprezentând timbrul de mediu pentru autovehicule, pe site-ul ANAF

Procedura de stabilire şi colectare a sumei reprezentând timbrul de mediu pentru autovehicule vor fi stabilite de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală /ANAF/, se arată într-un proiect de ordin supus dezbaterii publice, joi, de către administraţia fiscală.

Potrivit sursei citate, prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, publicată în Monitorul Oficial în data de 4 martie 2013, s-a reglementat această taxă pentru autovehicule.

Actul normativ prevede, la articolul 10, verificarea, colectarea, inclusiv soluţionarea contestaţiilor privind timbrul datorat de contribuabili, se realizează de către organul fiscal competent, potrivit prevederilor din Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, conform dispoziţiilor din Normele metodologice de aplicare a OUG privind timbrul de mediu pentru autovehicule, procedura de stabilire a sumei reprezentând timbrul de mediu se aprobă prin Ordin al preşedintelui ANAF în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a normelor metodologice.

Proiectele de acte normative, iniţiate de ANAF, sunt publicate pe site-ul instituţiei, domeniul Legislaţie/Transparenţă decizională. Totodată, documentele pot fi consultate la Direcţia de Comunicare, Relaţii Publice şi Mass-Media din cadrul Administraţiei, iar eventualele sugestii, propuneri sau opinii pot fi transmise în scris la Direcţia de Comunicare, Relaţii Publice şi Mass-Media sau prin poştă.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, joi, că, pentru o mai bună funcţionalitate a etapelor necesare înmatriculării unui autovehicul, va exista un program informaţional comun între Administraţia Fondului pentru Mediu /AFM/, ANAF şi Direcţia Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor /DRPCIV/.

‘(…) Pentru rapiditatea înmatriculării şi pentru a nu mai pune pe drumuri cetăţenii, în 60 de zile, între Administraţia Fondului pentru Mediu, ANAF şi Serviciul de Înmatriculări, va exista un program informaţional, astfel încât cetăţeanul să meargă o singură dată într-un singur loc. Vă vom comunica la momentul respectiv unde va merge’, a afirmat oficialul de la Mediu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.