Responsabil al Reuters, inculpat pentru pirataj

0

Un responsabil al reţelelor sociale ale Reuters a fost acuzat că ar fi ajutat piraţi informatici din grupul Anonymous să atace site-ul ziarului Los Angeles Times, aparţinând grupului de presă Tribune Co., la care lucra la vremea respectivă, a anunţat joi justiţia americană.

Matthew Keys (28 ani), redactor şef adjunct al reţelelor sociale la Reuters.com, a fost inculpat în California pentru că ar fi transmis informaţii cu scopul de a sparge o bază de date informatice protejate, a anunţat Ministerul american al Justiţiei.

Keys este acuzat că a furnizat, în decembrie 2010, membrilor grupului Anonymous, cunoscut pentru numeroasele sale atacuri informatice, coduri de acces la serverul Tribune Co. şi a permis ulterior accesul la site-ul Los Angeles Times, unul dintre titlurile grupului de presă.

Conexiunea la site a fost întreruptă.

Keys a fost producător al unui canal de televiziune pe internet, proprietate a Tribune Co. cu sediul la Sacramento, în California, până în octombrie 2010.

Dacă va fi recunoscut culpabil, el riscă o condamnare de până la 10 ani închisoare şi o amendă de cel puţin 250.000 de dolari.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.