Românii care merg în Ungaria, sfătuiţi să aibă provizii de alimente, combustibil şi pături; cod roşu de viscol

Românii care doresc să se deplaseze pe teritoriul Ungariei sunt atenţionaţi că Serviciul Naţional Ungar de Meteorologie a extins codul roşu de viscol şi rafale puternice de vânt, emis joi, valabil pentru judeţele Komarom-Eszergom, Fejer, Veszprem, Somogy şi Zala, situate în partea de vest a ţării vecine, şi asupra judeţului Borsod-Abauj-Zemplen, în nord-est.

În toate celelalte judeţe ale Ungariei a fost emis cod portocaliu şi galben de ploi, ninsori şi vânt, precizează Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat.

Din informaţiile primite de la Inspectoratul General al Poliţiei ungare, autostrăzile M1 (Budapesta – Viena) şi M7 (Budapesta – Croaţia) sunt blocate din cauza troienelor de zăpadă care s-au format ca urmare a vântului foarte puternic.

De asemenea, o serie de şosele principale şi drumuri naţionale sunt blocate în partea de vest a Ungariei.

Punctele de frontieră la graniţa cu Slovenia şi Croaţia sunt închise circulaţiei în zona judeţului Zala, fiind deschise cele aflate în judeţele Baranya şi Somogy.

În toate judeţele din Ungaria se circulă cu mare dificultate din cauza condiţiilor meteorologice extreme.

Autorităţile ungare au lansat repetate apeluri de a se evita plecarea la drum, în special în zona de vest a ţării, şi au recomandat ca persoanele care se află în trafic să nu-şi continue călătoria şi să se retragă în locuri de cazare, benzinării sau să oprească în proximele localităţi.

MAE recomandă cetăţenilor români care urmează să se deplaseze pe teritoriul acestui stat să aibă asupra lor provizii de alimente, combustibil şi pături.

Aeroportul internaţional Budapesta este deschis, atenţionează MAE.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.