Traian Băsescu: 140 de milioane de euro vor fi alocate creării de locuri de muncă pentru tineri

0

România va aloca anul viitor 140 de milioane de euro în vederea creării de locuri de muncă pentru tineri, a anunţat vineri preşedintele Traian Băsescu, la finalul lucrărilor Consiliului European de la Bruxelles.

„România, din circa 650.000 de şomeri, are aproximativ 170.000 de şomeri tineri, cu vârste până în 25 de ani. Aici, dacă ştiţi, sunt nişte fonduri de garantare, facilităţi acordate tinerilor (…). Ştiu sigur că începând cu 1 ianuarie 2014 avem la dispoziţie 140 de milioane de euro de la UE să creăm locuri de muncă strict pentru tineri”, a afirmat şeful statului.

El a menţionat că printre concluziile Consiliului este prevăzută obligativitatea creării de locuri de muncă pe termen scurt, măsuri adresate în primul rând tinerilor. În context, Băsescu a precizat că România are un şomaj scăzut în rândul tinerilor comparativ cu alte state europene, precum Spania.

„Un alt pilon al politicii economice trebuie să fie abordarea şomajului şi a consecinţelor sociale ale crizei. Aş spune că atâta timp cât nu se măreşte fiscalitatea şi dacă în România se trece la absorbţia consistentă a fondurilor europene, noi nu avem o problemă de creştere de şomaj, chiar în condiţiile în care avem un Oltchim, situaţiile de la Mechel. Dacă Guvernul va reuşi să absoarbă fondurile europene, în mod cert şomajul în România va putea fi ţinut sub control”, a susţinut şeful statului.

Preşedintele a mai arătat că modernizarea administraţiei publice vizează debirocratizarea şi diminuarea cheltuielilor de funcţionare a statului, proces pe care şi actualul guvern îl continuă. În acest context, a reamintit că ordonanţa care permite o singură angajare pentru şapte posturi eliberate în sistemul public a diminuat cu 200.000 numărul angajaţilor din sectorul public în 2010-2012.

„Continuarea ei va face să atingem probabil acel obiectiv de a ajunge cu circa 1,1 milioane de salariaţi în sectorul public”, a spus preşedintele.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.