Victor Ponta/dezbatere MCV: Cei patru eurodeputaţi PDL au militat împotriva României

Premierul Victor Ponta le-a mulţumit joi eurodeputaţilor liberali şi social-democraţi pentru că şi-au făcut datoria în timpul dezbaterii de miercuri seara, din plenul Parlamentului European (PE), de la Strasbourg, privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) şi au susţinut cauza României, dar a subliniat, în acelaşi timp, că europarlamentarii de la PDL au militat împotriva ţării lor.

În cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate după summitul şefilor de stat şi de guvern afiliaţi Partidului Socialiştilor Europeni (PSE) de joi, primul ministru a ţinut să le mulţumească eurodeputaţilor social-democraţi şi liberali, care au avut ‘o dezbatere extrem de bună, extrem de corectă şi extrem de utilă referitoare la MCV’.

Victor Ponta a subliniat că ‘una dintre primele declaraţii ale comisarului Stefan Fule /care a reprezentat Comisia Europeană (CE) la dezbatere/ a fost referitoare la poziţia CE, că MCV nu este conexat cu admiterea în spaţiul Schengen’.

‘Cred că europarlamentarii români liberali şi social-democraţi şi-au făcut datoria, au exprimat puncte de vedere, au abordat în dezbatere un mecanism care trebuie să aibă ca scop îmbunătăţirea situaţiei justiţiei din România şi nu doar o permanentă ţinere la colţ a României şi Bulgariei. Ca un element specific României, voiam doar să vă informez că în timp ce absolut toţi europarlamentarii bulgari, fără nicio deosebire legată de grupul politic, au militat pentru cauza Bulgariei, la noi, europarlamentarii liberali şi social-democraţi au militat pentru cauza României şi cei patru colegi de la PDL împotriva României’, a declarat Victor Ponta.

El a adăugat că s-a obişnuit deja cu acest lucru, dar a insistat asupra faptului că ‘suntem de râsul tuturor pentru că nu se întâmplă foarte des ca nişte europarlamentari, în mod constant în PE, să lupte împotriva ţării lor’. ‘Aici, cei de la PDL au un record negativ şi recunosc că nu-i înţeleg şi, evident, îi dezaprob’, a mai precizat Ponta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.