Dosarul tablourilor furate din Olanda: Al patrulea suspect, arestat preventiv în lipsă

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au emis vineri un mandat de arestare preventivă în lipsă pentru 30 de zile pe numele unui al patrulea suspect implicat în dosarul tablourilor furate din Muzeul Kunsthal din Rotterdam, Olanda. Acesta nu a fost prins de autorităţi, astfel încât procurorii DIICOT au cerut arestarea lui starea în lipsă.

Principalii suspecţi în acest caz, Mihai-Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru, au fost arestaţi preventiv pe 22 ianuarie, ei fiind acuzaţi că au sustras şapte tablouri de mare valoare semnate, printre alţii, de Henri Matisse, Paul Gaugain şi Claude Monet, din Muzeul Kunsthal din Rotterdam.

De asemenea, pe 8 martie, Tribunalul Bucureşti a decis emiterea unui mandat de arestare preventivă de 29 de zile şi pentru Olga Dogaru, mama lui Radu Dogaru.

Parchetul o acuză pe Olga Dogaru de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa acesteia din localitatea tulceană Carcaliu au fost găsite patru arme de vânătoare, aduse de fiul ei.

Ea este acuzată şi de săvârşirea infracţiunilor de aderare, sprijinire a unui grup infracţional constituit în vederea săvârşirii de infracţiuni şi complicitate la infracţiunea de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave.

În referatul procurorilor DIICOT s-a arătat că, în cursul anului 2012, inculpaţii, împreună cu alte persoane, s-au asociat în vederea săvârşirii de infracţiuni şi au sprijinit membrii grupării să sustragă în noaptea de 15/16 octombrie 2012 din Muzeul Kunsthal din Rotterdam, Olanda, şapte tablouri de mare valoare (printre care tablouri ale pictorilor Henri Matisse, Paul Gaugain, Claude Monet), prejudiciul cauzat părţii vătămate – Fundaţia Triton, la valoarea de asigurare, fiind de aproximativ 18 milioane euro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.