EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Sibiu: Traficanţi de canabis prinşi când vindeau droguri în faţa sediului DIICOT

0

Pentru prima dată, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu au reuşit să prindă traficanţi de droguri chiar din propriile birouri, de unde observau cum infractorii vindeau cannabis unor minori, chiar în faţa sediului DIICOT.

„A fost realizată o tranzacţie monitorizată de noi, chiar în zona asta”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, comisarul şef Traian Berbeceanu, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia.

Procurorii DIICOT Sibiu au efectuat, vineri dimineaţă, 18 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Sibiu, la locuinţele membrilor unei grupări de traficanţi de droguri, care au introdus în România patru kilograme cannabis, drogurile fiind aduse din Spania şi Germania, consumatorii fiind mulţi minori. Practic este vorba de 21 de traficanţi de cannabis, din care şi un cetăţean german, care transportau fie personal, fie cu ajutorul firmelor de curierat, cannabisul din Germania şi Spania. Pe lângă cele patru kg de cannabis, procurorii au mai găsit cântare electronice, instrumente folosite pentru mărunţirea şi porţionarea drogurilor, ambalaje, dispozitive de fumat şi doze porţionate.

„Drogurile proveneau din Germania şi Spania şi erau destinate comercializării la preţul de 60 de lei/gram, către consumatorii de pe raza municipiului Sibiu. (…) Au fost cazuri de consumatori care în urma consumului de droguri, s-au simţit rău şi au ajuns la secţiile de urgenţă ale spitalelor”, a mai spus comisarul şef Traian Berbeceanu.

Numai la Secţia de Urgenţă a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu au ajuns anul trecut, opt pacienţi, care se simţeau rău în urma consumului de droguri, a precizat  Decebal Todăriţă, purtător de cuvânt al acestui spital.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu au fost aduse, vineri, în vederea audierii, 40 de persoane, dintre care 20 sunt consumatori, faţă de învinuiţi urmând a fi dispuse măsurile legale, după finalizarea audierilor. Conform DIICOT, reţeaua de la Sibiu avea planuri să se extindă, deja fiind comercializate droguri şi la Cluj.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.