Sorin Oprescu a acordat diplome „In Honoris” unui număr de 41 de olimpici

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a acordat vineri diplome ”In Honoris” şi premii unui număr de 41 de olimpici internaţionali, medaliaţi cu aur, argint şi bronz în concursuri, ca o recunoaştere a efortului, rezultatelor şi valorii acestor elevi de excepţie.

„Vă mulţumesc pentru tăria de caracter pe care o aveţi, aceea de a vă păstra dorinţa de a învăţa şi de a fi primii, pentru demnitatea şi profesionalismul vostru, pentru că voi sunteţi viitorul. Este greu în ziua de astăzi, poate că v-au lipsit o serie de lucruri sau poate că aţi fost mai puţin mulţumiţi de felul cum societatea încearcă să vă mulţumească. Vorbesc despre meritocraţie. Nimeni nu mai bagă de seamă aceste lucruri, toată lumea se grăbeşte spre lucruri care par mai pragmatice”, le-a transmis Oprescu olimpicilor.

Edilul-şef i-a asigurat pe elevi că există atât oameni, cât şi posibilităţi, deşi reduse în acest moment, pentru a-şi putea împlini visurile.

„Puteţi face şi aici ceea ce veţi dori să faceţi, pentru că lumea se convinge, încet, încet, că nu putem să o ţinem numai într-un scandal, cu puţine realizări şi multe dihonii, ceea ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani”, a mai precizat Oprescu.

Florin Diaconescu, directorul Centrului de proiecte educaţionale şi sportive Bucureşti, a arătat că diplomele au fost acordate în cadrul celei de-a 4-a ediţii a Galei Olimpicilor Internaţionali celor 41 de liceeni medaliaţi cu aur, argint sau bronz la olimpiadele internaţionale pe discipline şcolare, în anul 2012.

Prima ediţie a acestei gale a fost organizată în 2012, la iniţiativa primarului general Sorin Oprescu.

Olimpicii au fost recompensaţi cu diplome ”In Honoris”, distincţia cea mai înaltă care poate fi conferită la nivel de municipalitate, precum şi cu o excursie la Paris, timp de o săptămână, în luna mai.


Elevii premiaţi sunt din clasele IX-XII, mai mult de jumătate dintre ei provin de la Liceul Internaţional de Informatică, iar ceilalţi de la colegiile Sf. Sava, Mihai Viteazul, Tudor Vianu, Gheorghe Lazăr.

Doisprezece olimpici au obţinut medalii de aur, iar trei dintre ei – Adrian Budău, Vlad Alexandru Gavrilă şi Cătălina Ana Miriţescu – toţi de la Liceul Internaţional de Informatică – au fost recompensaţi cu câte două medalii de aur

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.