Astra Vagoane va construi în Irak trenuri şi căi ferate

Astra Vagoane Călători Arad şi guvernul irakian au semnat un memorandum de înţelegere pentru înfiinţarea unei companii feroviare mixte în Irak, ale cărei obiective vor fi producţia de trenuri pentru călători şi lucrări de construcţie şi modernizare a căii ferate, a declarat un oficial de la Bagdad, citat de economica.net.

O delegaţie irakiană formată din reprezentanţi de rang înalt din mai multe ministere a semnat semnat marţi memorandumul la Bagdad cu reprezentanţi ai producătorului de vagoane Astra, a declarat Salam al-Quraishi, consilier economic al guvernului, citat de publicaţia Al-Shorfa.

Compania mixtă va fi specializată în construcţia de trenuri pentru călători şi va avea sediul în al-Samawa, în sudul Irakului.

„Compania va reabilita sectorul infrastructurii feroviare din Irak, în coordonare cu Ministerul Transporturilor, într-o primă etapă după înfiinţare. După patru ani, va începe construcţia unei reţele de cale ferată între Basra şi vestul Irakului, care urmează să traverseze diferite provincii”, a declarat el.

O echipă de lucru din România şi Irak va fi formată pentru a începe planificarea aspectelor tehnice, financiare şi juridice ale companiei.

„Procesul ar trebui să fie finalizat în cel mult 30 de zile, după care vor începe procedurile efective de înfiinţare a companiei”, a adăugat oficialul irakian.

Ministerul Economiei a anunţat la începutul lunii februarie, după o întâlnire între ministrul de resort, Varujan Vosganian, şi proprietarul Astra Vagoane, Valer Blidar, că societatea a transmis oferte pentru vagoane de călători, garnituri de tramvai şi automotoare pe pieţe precum Irak şi Turkmenistan, oferta incluzând şi servicii de modernizare şi reparaţii de material rulant.

Discuţiile dintre cei doi au vizat şi sprijinul pe care Ministerul Economiei îl poate acorda exportului de material rulant.

Compania Astra Vagoane Călători are ca obiect de activitate principal construcţia şi reparaţia materialului rulant. Astra Vagoane este nucleul unui grup de firme din care fac parte şi Astra Vest, Sirv Titu, Marmura Bucureşti, Tristar Bucureşti, Arcons Security şi Trend-Invest Arad.

Citește și
1 Comentariu
  1. Bogdan spune

    Sa le fie rusine de bestii,dupa ce in romania avem jeguri de trenuri bine ca facem la altii trenuri si cai ferate ale noastre sunt pline de vechituri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.