EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,11 RON
(+0.12%)
GBP
5,36 RON
(+0.04%)
CHF
4,50 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(+0.44%)
BYN
1,67 RON
(+0.12%)
CAD
3,07 RON
(+0.21%)
RSD
0,04 RON
(-0%)
AUD
2,94 RON
(+0.42%)
JPY
0,04 RON
(+0.22%)
CZK
0,18 RON
(-0.19%)
INR
0,05 RON
(0%)

Conservele cu carne de vită Ardealul au fost retrase

Firma Producţie Ardealul, deţinută de grupul norvegian Orkla, a cerut retragerea conservelor cu carne de vită „Ardealul”, produse la fabrica din Covasna, deoarece există suspiciunea ca printre ingredientele folosite se fie şi carne de cal.

 

  • Ce spune firma

„SC Productie Ardealul SRL a dispus pe 8 Martie 2013 retragerea de la comercializare a doua loturi de produs carne de vita Ardealul, cu data de expirare 05 dec 2014 si 15 Ianuarie 2015, ca urmare a existentei suspiciunii ca aceste doua loturi contin carne de cal, confirmate partial de analizele din 13 martie 2013. Asteptam in continuare rezultatele finale ale testelor cantitative saptamana viitoare. Conform prevederilor legale, au fost aduse la cunostinta Directiei Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor informatiile primite si in acelasi timp am solicitat retragerea de la comercializare a tuturor conservelor de carne de vita “Ardealul”.

Fabrica noastra foloseste pe lantul de productie doar carne de vita, de porc si de pui. Pentru producerea acestor conserve, noi am folosit carne de vita livrata de catre SC Optimeat SRL cu buletin de analiza, declaratie de conformitate si documente care atestau originea materiei prime, documente ce au fost puse la dispozitia autoritatilor competente.

Fiind preocupati de consumatorii nostri, suntem in curs de investigare a situatiei create si vom anunta transparent rezultatul anchetei. In acelasi timp, precizam ca produsul este sigur pentru consum insa suntem gata sa restituim contravaloarea produselor tuturor consumatorilor care au cumparat conserve de carne de vita Ardealul cu datele de expirare de mai sus. Acestea pot fi restituie la SC Productie Ardealul SRL Strada Targului nr 6, Covasna Jud Covasna”.

„În data de 8 martie 2013, producătorul a solicitat retragerea de la comercializare a conservelor din carne de vită «Ardealul», existând suspiciunea unei etichetări neconforme.

Până la infirmarea suspiciunii, produsul «Conservă din carne de vită» rămâne blocat în depozitele comercianţilor. Conserva din carne de vită este singurul produs în care se foloseşte carnea de vită ca materie primă. Producătorul a iniţiat o investigaţie la adresa furnizorilor de materie primă cu privire la aceasta suspiciune”, se spune într-un comunicat transmis de firma Producţie Ardealul.

Conservele cu carne de vită „Ardealul” sunt produse la fabrica firmei din Covasna.
Reprezentanţii firmei menţionează că rezultatele analizelor cantitative sunt aşteptate săptămâna viitoare.
Loturile au conţinut 30.000 de cutii de conserve carne de vită, din care aproximativ 80% sunt blocate în depozite.
Firma Producţie Ardealul este deţinută de grupul norvegian Orkla, prin Orkla Foods România.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata