Crin Antonescu: Este mai greu pentru femei decât pentru bărbaţi să facă politică

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat, sâmbătă, 16 martie, în cadrul celei de-a doua ediţii a Galei femeilor liberale, că este conştient că în continuare în România este mai greu pentru femei decât pentru bărbaţi să facă politică şi „să reuşească” şi a lăudat femeile care deţin funcţie de ministru în Executiv – ”cei mai buni miniştri”.

Crin Antonescu a spus că PNL nu are asemeni „socialiştilor” o viziune cantitativă asupra numărului de femei care trebuie să intre în politică sau în Parlament şi a susţinut că liberalii au o viziune „care nu face discriminări”.

Totodată, Antonescu le-a asigurat pe femeile care vor să intre în politică, în PNL, că au „deschisă calea”.

El a amintit de faptul că 80% dintre europarlamentarii liberali sunt femei şi a adăugat că bărbaţii au avut dintotdeauna de învăţat de la femei – cum se pot face mai multe lucruri interesante deodată şi cum ajunge timpul pentru toate acestea.

„Avem de învăţat ce înseamnă curajul, forţa, bravura. Totdeauna femeile au fost mai curajoase, mai tari, mai tenace şi cu o capacitate mai mare de a lua asupra lor şi de a purta diferite poveri”, a mai spus Crin Antonescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.