Emil Boc – Vreau un preşedinte de partid care să păstreze parteneriatul cu preşedintele actual al României

Fostul preşedinte al PDL, Emil Boc, a declarat duminică, în turneul de prezentare a moţiunii ‘Noul PDL – O nouă Românie’ a candidatului la şefia formaţiunii Elena Udrea, că doreşte un preşedinte de partid care să păstreze „parteneriatul câştigător”, de peste zece ani, cu preşedintele actual al României, Traian Băsescu.

‘Aştept de la viitoarea conducere să alegem un preşedinte care să răspundă la cel puţin patru obiective importante: unu, să facă opoziţie redutabilă, dură, de fier la USL – pentru că din nefericire astăzi nu facem o asemenea opoziţie -, în al doilea rând, să recâştige acel electorat de dreapta care nu s-a dus la USL, dar nu s-a dus nici la vot şi care aşteaptă să găsească din nou alternativa în PDL. În al treilea rând, vreau un preşedinte de partid care să păstreze parteneriatul câştigător pe care l-am avut de peste 10 ani cu preşedintele actual al României şi să demonstrăm că e una dintre cheile succesului PDL’, a afirmat Boc.

Citeste si:  Băsescu este de părere că Ponta va candida la prezidenţiale

El a susţinut că acest parteneriat este necesar în continuare, mai ales că sondajele de opinie artă că preşedintele Băsescu are un electorat între 20 şi 25%, care în bună parte se suprapune electoratului PDL. ‘Avem nevoie să păstrăm acest electorat în barca noastră şi de la el să clădim, de la 30-35%, nu să-l despărţim, pentru că acest parteneriat, care a fost şi în interesul ţării, este şi în interesul PDL’, a opinat fostul lider democrat-liberal.

‘Şi a patra motivaţie aş avea-o, să avem un preşedinte de partid care, din 2016, să readucă PDL la guvernare, ca principală forţă politică a actului de guvernare’, a adăugat Boc.

Citeste si:  Elena Udrea nu va lua mai mult de zero voturi de la PDL Dolj, susţine liderul filialei judeţene

Potrivit acestuia, în PDL există acum o competiţie electorală internă. ‘Noi, în partid, nu suntem duşmani. Votul de sâmbătă nu e votul pentru unii dintre candidaţi, ci unul pentru munca fiecăruia dintre noi’, a mai arătat Emil Boc.

La rândul său, candidatul la şefia PDL Elena Udrea a declarat în cadrul conferinţei de presă de după lansarea moţiunii că susţinerea preşedintelui Traian Băsescu este foarte importantă, ‘pentru că PDL are un proiect de colaborare, un parteneriat cu Traian Băsescu de mai bine de 10 ani, care a însemnat tot succesul politic al acestui partid’.

Citeste si:  Elena Udrea: În guvernarea PDL au venit cei mai mulţi bani pentru proiecte în judeţul Covasna

‘Am pornit împreună reforme importante, pe care, unele dintre ele, ar trebui să le continuăm. PDL trebuie să fie un partid pragmatic, care să câştige din faptul că are un partener ca Traian Băsescu, cel mai mare lider politic pe care România îl are astăzi. Şi atât timp cât mai este la Cotroceni şi după, sprijinul lui Traian Băsescu va fi important pentru construcţia unui PDL puternic şi a unei formaţiuni de centru-dreapta puternice. Eu cred că ar trebui să ne dorim să continuăm acest parteneriat şi să ne bucurăm că cel mai credibil lider al dreptei, Traian Băsescu, este omul care aparţine partidului şi îşi doreşte în continuare să fie alături de noi’, a susţinut Elena Udrea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close