EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Fenechiu: Autostrada Iaşi – Câmpia Turzii, construită în baza unui parteneriat public-privat

1

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă susţinută duminică la Iaşi promovarea în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare a unei hotărâri prin intermediul căreia ministerul pe care îl conduce să fie mandatat să realizeze autostrada Iaşi – Câmpia Turzii.

Ministrul a spus că această autostradă va fi construită în baza unui parteneriat public-privat, costurile estimate de acesta fiind de 4 miliarde de euro.

El a precizat că autostrada va face legătura între Iaşi şi de Câmpia Turzii, şi nu între Târgu Mureş-Ungheni, deoarece până aici a fost construită autostrada de americanii de la Bechtel.

‘Nu ne interesează să ajungem de la Iaşi până la Târgu Mureş iar de acolo să nu avem autostradă. Premierul Ponta a declarat şi la Iaşi, dar şi în alte împrejurări că autostrăzile sunt resortul departamentului pentru marile proiecte, dar în ceea ce priveşte autostrada Iaşi – Târgu Mureş va da Ministerului Transporturilor să se ocupe de acest proiect. Am discutat cu mai multe instituţii bancare internaţionale, şi cu cei de la BEI şi cu cei de la Banca Mondială. Am constatat că există interes şi din partea unor mari companii private’, a afirmat Relu Fenechiu.

Potrivit ministrului, procedura nu este simplă, întrucât este primul proiect de acest gen.

‘Ambiţia mea – să arăt că se poate să îl demarez în cursul acestui mandat. (…) Porţiunea Iaşi – Târgu Mureş este prinsă în reţeaua de transport european, aşa încât proiectul va putea fi finanţat şi din fonduri europene în perioada 2014-2020′, a susţinut Fenechiu.

El a mai spus că pentru a limita cheltuielile, autorităţile vor da dovadă de flexibilitate în relaţia cu constructorii viitoarei autostrăzi.

‘Am propus ca traseul să nu-l cerem foarte restrictiv. Vor fi puncte intermediare prin care va trece autostrada, în rest, rămâne la latitudinea constructorilor dacă mută cu 300 de metri mai la dreapta sau stânga. Sper să facem această autostradă sub patru miliarde de euro’, a declarat ministrul Relu Fenechiu.

loading...

Citește și
Loading...

1 Comentariu
  1. Va face si d-l Fenechiu... spune

    10 km de autostrada si proiectul va muri … precum Bechtel… Orgolii de oameni MICI , fiecare cu AUTOSTRADA lui … !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.