Fenechiu – Nu am de gând să las lucrurile baltă la minister pentru că aşa vrea domnul Băsescu

Preşedintele filialei ieşene a PNL, deputatul Relu Fenechiu, a declarat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că niciunul dintre ambasadorii ţărilor europene cu care a avut întrevederi nu l-a întrebat când demisionează din funcţia de ministru al Transporturilor.

‘Am fost vizitat de ambasadorul Elveţiei, de ambasadorul Poloniei, de ambasadorul Olandei. Vine ambasadorul Germaniei săptămâna viitoare, ceea ce mă face să cred că nu am aşa mari probleme în Europa, după cum spune Traian Băsescu. Pot să vă spun că niciunul dintre ei nu m-a întrebat când îmi dau demisia. Dimpotrivă, discutăm de proiecte de viitor pe care trebuie să le facem. Dacă este un penal în România care n-a răspuns niciodată pentru ce-a făcut, acesta este preşedintele României. Şi nu şi-a dat niciodată demisia’, a spus Relu Fenechiu.

Liberalul a susţinut că persoana care ar trebui să se gândească la aşa ceva este tocmai Traian Băsescu. ‘Ar trebui să se gândească la dumnealui înainte de a ne cere nouă socoteală pentru fapte în care ne-a implicat el, nu ne-am implicat noi’, a afirmat el.

‘Nu am de gând să las lucrurile baltă la minister doar că aşa vrea domnul Băsescu. M-am săturat de dumnealui. Sunt 7,8 milioane de români care i-au spus să plece acasă şi n-a plecat. Eu nu voi pleca pentru că-mi spune unul sau poate doi, că-i şi Monica Macovei cu el’, a mai spus Relu Fenechiu.

Marţi, în plenul Parlamentului, preşedintele Traian Băsescu a propus un „plan de acţiune” pentru a avea succes în Consiliul JAI din decembrie privind aderarea la Schengen, plan care cuprinde desemnarea, în cel mai scurt timp, a şefilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Parchetului General, dar şi îndepărtarea din Guvern a miniştrilor cu dosare penale în instanţă.

În replică, primul-ministru Victor Ponta a reafirmat că ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, va pleca din Guvern în ziua în care ”o primă instanţă” va stabili o vinovăţie a sa în urma acuzaţiilor DNA. „Eu, dacă justiţia română, care funcţionează foarte bine şi e independentă, stabileşte o dată, într-o primă instanţă – nu vorbesc de apel, recurs sau orice altă cale de atac – că ceea ce l-a acuzat Parchetul pe domnul Fenechiu în urmă cu cinci sau 10 ani în legătură cu ce o fi făcut (…), că a făcut ceva rău în acea zi, domnul Fenechiu pleacă”, a susţinut Ponta.

„Eu sunt absolut de acord, din punct de vedere legal, cu ce spune premierul: ‘domne, încă nu l-a condamnat nimeni’. Din punct de vedere legal, abordarea este corectă. Din punct de vedere al standardelor europene, abordarea nu este corectă”, a declarat preşedintele, la rândul său.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.