Gorj: Procesiune cu torţe în memoria sculptorului Constantin Brâncuşi

Sculptorul Constantin Brâncuşi a fost comemorat printr-o procesiune cu torţe la 56 de ani de la trecerea în nefiinţă, evenimentul fiind organizat vineri seara, la Târgu-Jiu, de Asociaţia Studenţilor Creştin-Ortodocşi Români (ASCOR).

„Este o procesiune dedicată marelui sculptor Constantin Brâncuşi, este organizată cu prilejul întâlnirii tinerilor studenţi creştin-ortodocşi din toată ţara. Mai exact, ASCOR şi Liga Tinerilor s-au întâlnit în premieră aici, la Târgu-Jiu. Este un moment de bucurie pentru noi. La acest marş au participat 80 de persoane şi au fost aproximativ 50 de făclii”, a precizat preşedintele ASCOR, Răzvan Merei.

Procesiunea s-a desfăşurat pe Calea Eroilor, de la Masa Tăcerii din Parcul Central până la Coloana Infinitului, participanţii având în mână torţe. La manifestare a participat şi scriitorul Laurian Stănchescu, cel care a iniţiat procesul de repartiere al osemintelor sculptorului Constantin Brâncuşi, preoţi şi fanfara Armonia.

Duminică, în Sala Maură a Instituţiei Prefectului Gorj, va avea loc o sesiune de comunicări ştiinţifice, la care vor participa cercetători şi brâncuşologi din ţară, dar şi din Paris.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.