Iranul are „la rândul său toate opţiunile pe masă” în dosarul nuclear

Un înalt responsabil militar iranian i-a răspuns sâmbătă preşedintelui Barack Obama, avertizând Statele Unite ale Americii că Teheranul are ‘la rândul său toate opţiunile pe masă’ în ceea ce priveşte dosarul nuclear iranian, transmite AFP.

‘Domnule Obama, nu vă înşelaţi, pentru că şi noi avem toate opţiunile pe masă. Întoarceţi-vă acasă înainte să vă scufundaţi şi mai mult în nisipurile mişcătoare din regiune’, a afirmat adjunctul comandantului-şef al forţelor armate, generalul Massoud Jazayeri, citat de sepahnews.com, site-ul de internet al Gardienilor Revoluţiei iranieni.

‘Conducătorii noştri ne-au autorizat să răspundem oricărui gest ostil din partea duşmanului’, a adăugat el, fără a face alte precizări. Forţele armate iraniene sunt plasate sub autoritatea liderului suprem al republicii islamice, ayatollahul Ali Khamenei.

Într-un interviu pentru televiziunea israeliană, Barack Obama a reiterat joi că speră într-o soluţionare diplomatică a crizei cu Teheranul, dar că păstrează ‘toate opţiunile pe masă’, inclusiv dimensiunea militară.

‘Dacă vom putea soluţiona /această criză/ de o manieră diplomatică, va fi o soluţie mai durabilă /…/ dacă nu, voi continua să păstrez toate opţiunile pe masă’, a explicat preşedintele american, asigurând că ţara sa are ‘bineînţeles capacităţi semnificative’. Obama, care s-a aflat în Israel între 20 şi 22 martie, a mai estimat că Iranul ar urma să dezvolte o armă nucleară ‘în puţin mai mult de un an’, dar că SUA ‘nu vor să aştepte ultimul moment’ pentru a împiedica acest scenariu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.