Macovei:Vreau să construim un partid model pentru 2014-2016

Monica Macovei, candidat la funcţia de preşedinte al PDL, a declarat duminică seara la Braşov, unde şi-a prezentat moţiunea „Reformiştii”, că vrea să construiască un ‘partid model’, care să fie centrul unificării dreptei.

„Sigur ne uităm în urmă, ne-au plăcut nişte scoruri dar trecutul este irepetabil.Vreau să construim un partid model pentru 2014-2016 care stă la masă cu alte partide europene. Între toţi cei trei candidaţi la conducerea PDL consider că eu pot să fac aceste lucruri mult mai bine decât ei. Eu am pornit să câştig, alergăm la cursa de 100 de garduri şi nu ne gândim decât la câştig”, a spus Monica Macovei.

Citeste si:  Preşedintele Traian Băsescu împlineşte 59 de ani

Ea a adăugat că a ales candideze la şefia partidului nu ‘din vreo ambiţie sau dintr-o dorinţă de putere’ ci pentru a face o opoziţie puternică USL.

„Ţara fără opoziţie politică reală, agresivă, pe substanţă, adevărată şi dreaptă se duce spre dictatură.Când reformiştii o să câştige o să facă astfel de opoziţie chiar de a doua zi. Partidul mă cunoaşte chiar dacă eu nu-i cunosc pe toţi din partid, acum îi cunosc, dar nu numai acum ci de mai mult timp încoace şi cred şi vreau să pot să fac acest lucru. Nu am făcut o încercare din vreo ambiţie sau dintr-o dorinţă de putere, ci pur şi simplu din dorinţa de a crea această opoziţie politică şi a schimba PDL. Nu suntem într-un moment fericit al vieţii noastre de partid şi electoratul ne-a dat un rol, acela de opoziţie, trebuie să-l luăm în serios pentru toţi votanţii care au votat pentru candidaţii noştri chiar dacă n-au intrat în Parlament şi pentru cei aproape 13 milioane de români care nu mai votează de silă că nu au cu cine”, a mai arătat Monica Macovei.

Citeste si:  Elena Udrea: Remanierea se face, nu se discută

Ea a mai spus că vrea să continue ideea de schimbare a clasei politice cu care a pornit în anul 2005.

„Sunt mai credibilă decât ambii candidaţi, curajul pe care l-am arătat ori de câte ori a fost nevoie pentru apărarea valorilor statului de drept şi luptei anticorupţie în România se ştie. Şi în primul rând un preşedinte de partid trebuie să aibă viziune şi să asigure alături de o echipă, evident o bună organizare”, a mai afirmat Monica Macovei.

Ea a fost însoţită la Braşov de Cristian Preda.

Citeste si:  Demisia lui Vasile Blaga adânceşte turbulenţele politice din România
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close