Muncitorii concediaţi de Mechel Câmpia Turzii, decişi să acţioneze în justiţie foştii patroni ai combinatului

Muncitorii concediaţi colectiv de Mechel Câmpia Turzii sunt de acord ca sindicatul „Industria Sârmei” din întreprindere să îi reprezinte în instanţă pentru obţinerea drepturilor salariale şi au semnat, luni, împuternicirile pentru deschiderea unei acţiuni în justiţie.

Liderul Sindicatului „Industria Sârmei” de la Combinatul Mechel Câmpia Turzii, inginerul Ioan Pascu, a declarat, luni, jurnaliştilor, că urmare a nerespectării obligaţiilor de achitare a celor trei salarii compensatorii, va fi deschisă o acţiune în instanţă.

„Vom deschide o acţiune în instanţă pentru drepturile salariale ale muncitorilor concediaţi. Mechel trebuia să achite cele trei salarii compensatorii în data de 4 februarie. Nu s-au plătit. Din 27 februarie, personalul disponibilizat protestează legal pentru drepturile sale. Suntem în 18 martie, iar plăţile nu s-au făcut”, a precizat Ioan Pascu.

Peste 200 de foştii angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii au reluat, luni, protestele în faţa combinatului. Ei au blocat drumul E 60 prin traversarea neîntreruptă a acestuia pe trecerea de pietoni din dreptul intrării în întreprindere.

Subprefectul judeţului Cluj, Mihnea Iuoraş, a declarat, luni, că firma Invest Nikarom, noul acţionar de la Mechel, are obligaţia să achite, începând de luni, 50% din suma datorată personalului concediat, aşa precum s-a angajat faţă de Prefectura Cluj.

Referindu-se la propunerea muncitorilor disponibilizaţi privind închirierea unor hale de la Mechel Câmpia Turzii pentru activităţile care se vor desfăşura începând din luna august în Combinatul social, ce se va deschide cu fonduri europene pentru personalul rămas fără locuri de muncă la Mechel, Mihnea Iuoraş a arătat că Invest Nikarom trebuie să îşi precizeze intenţiile referitor la unitatea siderurgică din Câmpia Turzii, respectiv dacă reia producţie, dacă vinde, sau dacă doreşte să închirieze spaţii disponibile.

Pe de altă parte, Mihnea Iuoraş a spus că se întrevede posibilitatea unor locuri de muncă pentru populaţia din Câmpia Turzii, dat fiind faptul că investitori olandezi în legumicultură sunt interesaţi să construiască sere de producţie agricolă, pe o suprafaţă de 100 de hectare de teren. Marţi la Prefectura Cluj se vor purta discuţii cu investitorii olandezi despre acest proiect.

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.