Noul lider al saşilor din Transilvania: Nu luăm culoarea niciunui partid politic

Noul preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din Transilvania (FDGT) a fost ales sâmbătă, 16 martie, în unanimitate, la Sibiu, Martin Bottesch, cel care a anunţat deja, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea din care face parte nu va încheia alianţe şi protocoale până la următoarele alegeri cu niciun partid politic, excepţie urmând să facă doar organizaţiile locale şi numai dacă se va impune acest lucru.

FDGT este una din cele cinci organizaţii regionale ale FDGR, cu 3.300 de membri din nouă judeţe, în care locuiesc peste 15.000 de etnici germani.

„Consider că, este foarte important ca Forumul German în continuare să aibă vocea proprie. Noi am dus o politică de nu a ne apropia prea mult de niciunul din partidele politice. Această politică rămâne valabilă în continuare. Deci nu avem în vedere protocoale de colaborare la nivelul Transilvaniei, cel puţin. Pot să existe local asemenea protocoale, dacă Organizaţia Forumului consideră că este bine să colaboreze cu un partid sau cu altul, dar suntem la o egală distanţă de partidele politice, nu luăm culoarea niciunui partid. Deci, vom avea propria noastră voce şi în continuare”, a declarat Martin Bottesch.

Acesta a mai spus că ia în calcul o posibilă nouă candidatură la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu la următoarele alegeri, funcţie pe care a ocupat-o timp de două mandate, până în 2012, când a pierdut alegerile în favoarea lui Ioan Cindrea, preşedinte al PSD Sibiu, susţinut de USL. În prezent, Martin Bottesch este consilier judeţean al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR).

„În judeţul Sibiu, credem că vom putea juca un rol activ în administraţia locală, deci Forumul German va participa în continuare la alegeri şi va candida pentru diferite funcţii în administraţie. Acum nu este momentul să dau un răspuns foarte clar, dar este posibilă (o nouă candidatură la preşedinţia Consiliului Judeţean Sibiu sau în administraţie n.r.)”, a explicat Martin Bottesch.

Noul lider al saşilor din Transilvania, Martin Bottesch este şi vicepreşedinte al FDGR şi preşedinte al Organizaţiei de la Sibiu. Bottesch a fost ales în unanimitate, fiind singurul candidat pentru preşedinţia FDGT. Practic, Forumul din Transilvania îşi schimbă liderul după 17 ani, timp în care a fost condus de Paul Porr, cel care a fost ales recent lider naţional al FDGR, în locul lui Klaus Iohannis.

Preşedintele FDGR, Paul Porr l-a felicitat sâmbătă, pe Martin Bottesch, unul din cei cinci vicepreşedinţi ai săi, căruia i-a urat să aibă „o mână bună”.

Alegerea lui Martin Bottesch s-a făcut sâmbătă, la sediul central al FDGR, de la Sibiu, în cadrul primei Adunări Generale a Reprezentanţilor Forumului Democrat al Germanilor din Transilvania. Organizaţia Forumului din Transilvania este printre cele mai mari din România, la fel de mare ca şi cea din Banat.

Cel mai cunoscut membru al FDGR şi al organizaţiei de la Sibiu rămâne în continuare primarul Klaus Iohannis, fostul lider al al saşilor care a marcat istoria acestui Forum şi care a devenit prim-vicepreşedinte al PNL.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.