Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, va renunţa la politică la finalul actualului mandat

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, în vârstă de 65 de ani, a anunţat că va renunţa la politică după încheierea mandatului său european, la sfârşitul lui 2014, informează AFP.

‘Membri ai familiei mele vor fi pe liste (în Belgia). Cine vrea să voteze pentru un Van Rompuy va avea toate şansele să facă acest lucru. La sfârşitul lui 2014, cariera mea politică se va încheia’, a declarat preşedintele Consiliului duminică, într-o emisiune a postului public de televiziune VRT.

Fost premier al Belgiei şi membru al Partidului Flamand Creştin Democrat, Van Rompuy este preşedintele Consiliului European de la 1 ianuarie 2010. Mandatul său a fost reînnoit în 2012 şi urmează să se încheie la 30 noiembrie 2014.

Familia Van Rompuy este bine reprezentată în peisajul politic belgian. Fratele lui Herman, Eric, este deputat flamand, la fel ca fiul său, Peter. Sora sa, Tina, a candidat în cadrul mai multor alegeri pe listele extremei stângi. Soţia lui, Geertrui, este adjunct de primar într-o comună din suburbia Bruxellesului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.