Procesul Mediaset: Curtea de Apel din Milano amână audierea pentru 23 martie

0

Curtea de Apel din Milano a amânat cu o săptămână penultima audiere ce urma să aibă loc sâmbătă în cadrul procesului Mediaset în care Silvio Berlusconi este acuzat de fraudă fiscală, informează AFP.

Judecătorii au recunoscut că Silvio Berlusconi se afla în imposibilitatea legitimă de a fi prezent din cauza convocării adresate senatorilor italieni pentru alegerea preşedintelui Senatului ce s-a desfăşurat tot sâmbătă.

Ales senator în alegerile legislative de la sfârşitul lunii februarie, Silvio Berlusconi a fost prezent la votul din Camera superioară a Parlamentului italian.

Curtea de Apel a fixat o nouă audiere la 23 martie, dată la care iniţial trebuia să se pronunţe verdictul.

Vineri, Parchetul a cerut împotriva fostului premier confirmarea pedepsei cu patru ani de închisoare, pronunţată în primă instanţă în dosarul Mediaset, după numele imperiului audiovizual condus de Berlusconi.

Il Cavaliere este acuzat că a crescut în mod artificial preţul drepturilor de difuzare a unor filme, cumpărate de societăţi de tip paravan care îi aparţin, la vânzarea acestora către Mediaset.

Grupul ar fi constituit conturi la negru în străinătate, reducându-şi profitul în Italia, pentru a plăti impozite mai mici.

În primă instanţă, Berlusconi a fost condamnat, la 26 octombrie, la patru ani de închisoare, pedeapsă redusă imediat la un an, în baza unei legi de amnistiere.

El a mai primit interdicţia de a exercita timp de cinci ani orice funcţie publică şi obligaţia de a plăti fiscului italian suma de 10 milioane de euro.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.