Proiect de ordonanţă: ANAIS, o nouă structură în subordinea MS care se va ocupa cu implementarea proiectelor finanţate de UE

Ministerul Sănătăţii propune înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Achiziţii şi Investiţii în Sănătate (ANAIS) care se va ocupa cu implementarea proiectelor finanţate de Uniunea Europeană prin fonduri structurale, după cum prevede proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind restructurarea organizatorică a unor componente din sistemul de sănătate, publicat pe site-ul ministerului.

„Se înfiinţează prin hotărârea Guvernului României Agenţia Naţională de Achiziţii şi Investiţii în Sănătate (ANAIS). Aceasta este finanţată din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul de stat, are personalitate juridică şi este ordonator terţiar de credite”, se arată în proiectul citat.

Agenţia va executa, în folosul MS şi pentru sistemul de sănătate din România studii, documentare, analize şi proiecte de infrastructură sanitară, va implementa proiectele Ministerului Sănătăţii finanţate de Uniunea Europeană prin fonduri structurale, fonduri de dezvoltare regională şi fonduri de coeziune. De asemenea va coordona şi implementa proiectele de investiţii, modernizări, reparaţii capitale şi a dotărilor în sistemul sanitar. Potrivit proiectului de ordonanţă ANAIS va gestiona dispozitivele medicale de înaltă performanţă şi va elabora Registrul Naţional de Dispozitive Medicale, va asigura proiectarea, managementul şi funcţionalitatea integrată a sistemelor informatice ale MS şi celorlalte structuri sanitare. Tot în sarcina ANAIS ar urma să intre statistica şi documentarea medicală, achiziţiile centralizate pentru sistemul sanitar; monitorizarea şi evaluarea serviciilor de sănătate spitaliceşti, finanţate pe caz ponderat.

Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă a fost lansat în dezbatere publică pe 15 martie iar termenul limită până la care se pot face propuneri este 25 martie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.