SCANDALUL laptelui contaminat: Danone retrage unele produse de pe piaţă!

După primirea rezultatului pentru aflatoxină M1 pentru o livrare de la unul dintre furnizorii săi de lapte, rezultat care era peste limita legală, Danone România a sistat imediat colecta de lapte de la ferma respectivă şi, pentru siguranţa consumatorilor, a decis să blocheze în depozitul său 75 tone de produse şi să retragă preventiv de pe piaţă unele produse care ar fi putut să conţină urme de lapte contaminat de la acea fermă, scrie capital.ro.

Procesul de retragere se desfăşoară foarte rapid şi facem toate eforturile să fie finalizat până la finalul zilei.

Danone colaborează şi este în legătură cu autorităţile pentru a garanta siguranţa alimentară a laptelui colectat şi ne asigurăm toţi clienţii că siguranţa alimentară rămâne prioritatea noastră principală, în concordanţă cu standardele companiei.

După alerta naţională referitoare la aflatoxină, Danone România a implementat mai multe măsuri suplimentare şi voluntare de auto-control faţă de obligaţiile legale de monitorizare şi control şi planul aferent validat de autorităţi, inclusiv achiziţia unui echipament propriu de testare a conţinutului de aflatoxină. Niciun lapte pentru care există suspiciunea unui conţinut de aflatoxină peste norme nu este acceptat în fabrică.

  • Scandalul laptelui contaminat cu aflatoxină

La începutul acestei luni autorităţile române au retras de pe piaţă lapte contaminat cu aflatoxină. Ministrul Agriculturii a precizat că laptele contaminat a fost descoperit la un depozit şi la un comerciant de pe teritoriul României.

„Laptele provenea din Ungaria dar era şi de origine românească. Toate produsele au fost retrase de pe piaţă. Este o alertă pe care am declanşat-o pentru că aflatoxina are un efect cancerigen şi nu dorim să fie un pericol pentru sănătatea umană”, a spus Constantin.

Acesta a precizat că produsele cu aflatoxină afectează sănătatea umană doar dacă sunt consumate în cantităţi mari şi pe o perioadă mai îndelungată.

„Nu cred că este cazul pentru că imediat am retras produsele de pe piaţă. Nu ştiu despre ce cantitate este vorba. Eu i-am rugat pe cei de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară să facă toate analizele şi după ce voi afla vă voi pune la dispoziţie toate datele”, a spus şeful MADR.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata