Toyota, atac la Logan. Deschide o nouă fabrică pentru maşina sa low-cost

Toyota, cel mai mare constructor auto din lume, a anunţat deschiderea unei uzine în Indonezia, unde va produce modelul său low-cost, Etios.O Dacie Logan în variantă japoneză.

Toyota a anunşat deschiderea celei de-a doua sa fabrici din Indonezia, în localitatea Karawang, la nord de Jakarta, în urma unei investiţii de 260 de milioane de euro, scrie economica.net.

Uzina, la care vor fi angajate circa 1.100 de persoane va asambla berlina Etios, o maşină low-cost din clasa compactă, destinată în special pieţelor emergente. Un fel de Dacia Logan în versiune japoneză, după cum comentează presa franceză. Uzina va avea iniţial o cadenţă de 70.000 de automobile pe an, producţia urmând să crească ulterior până la 120.000 de maşini.

Toyota Etios este fabricată, pe lângă Indonezia, în India, în Africa de Sud şi în Brazilia. Prezentată la un salon auto din India în 2010, maşina a început să fie produsă, în varianta sedan, în 2010 şi în varianta hatchback (sub numele Liva), un an mai târziu. Un lucru inedit este că, în unele variante de motorizare, maşina merge şi cu bioetanol, un combustibil destul de răspândit în Brazilia. Pe aceasta piaţă, maşina are un preţ de plecare de 30.000 de reali, adică în jur de 11.600 de euro.

În ultima perioadă, Renault a câştigat o cotă de piaţă importantă pe pieţele emergente, în special India, acolo unde modelul Duster, comercializat sub brandul Renault, a avut un succes peste aşteptări.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.