Ungaria: Circa 15.000 de persoane blocate în zăpadă au fost salvate

Până acum, 14.400 de persoane blocate în zăpadă în Ungaria au fost salvate şi 3.700 de autovehicule au fost deblocate pe drumurile naţionale impracticabile în urma ninsorii puternice, care s-a abătut joi şi vineri asupra ţării, relatează sâmbătă MTI, citând autorităţile locale.

Potrivit unui anunţ publicat pe site-ul poliţiei ungare, nu mai există persoane izolate care aşteaptă să fie evacuate, dar sunt încă 182 de autovehicule blocate în nămeţi.

În prezent, accesul către 31 de oraşe şi sate continuă să fie restricţionat din cauza zăpezii, iar 57 de drumuri sunt nepracticabile din acelaşi motiv. Alte 41 sunt parţial nepracticabile. În 91 de oraşe şi sate, alimentarea cu energie electrică continuă să reprezinte o problemă.

Sâmbătă dimineaţă, 700 de agenţi de poliţie suplimentari au fost trimişi în ajutorul conducătorilor auto pe autostrada M1 din vestul Ungariei. Ministrul de interne Sandor Pinter a precizat că benzile autostrăzii de la Hegyeshalom spre Budapesta au fost deschise traficului, dar benzile opuse ce leagă Budapesta şi Tatabanya sunt închise.

Pinter a mai spus că circa 270.000 de persoane sunt afectate de probleme legate de trafic şi electricitate, în timp ce aproape 30.000 de persoane au fost mobilizate pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în dificultate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.