Adrian Năstase a fost eliberat din Penitenciarul Jilava

Fostul premier Adrian Năstase a fost eliberat luni, 18 martie, din Penitenciarul Jilava. „Ne vedem peste câteva zile şi vorbim mai mult”, a declarat Adrian Năstase, care a fost aşteptat de fiul său cel mare, Andrei, şi de secretarul Consiliului Naţional al PSD, Codrin Ştefănescu.Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis luni eliberarea condiţionată din penitenciar a fostului premier Adrian Năstase.

Instanţa a respins astfel recursul DNA şi a menţinut o decizie favorabilă fostului premier dată de Judecătoria sectorului 4.

Hotărârea completului de trei judecători a fost luată cu două voturi pentru şi unul împotrivă, fiind ulterior comunicată Penitenciarului Jilava, în vederea întocmirii actelor privind eliberarea condiţionată a lui Adrian Năstase.

Comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv pe 4 ianuarie în cazul lui Adrian Năstase, constatând că s-a împlinit termenul de o treime din pedeapsă, fiind luate în calcul şi activităţile desfăşurate de fostul prim-ministru, precum şi faptul că acesta a publicat trei cărţi.

Pe 12 februarie, Judecătoria Sectorului 4 a admis eliberarea condiţionată din închisoare a fostului premier, însă DNA a declarat recurs.

Instanţa de judecată a luat act că Adrian Năstase, în vârstă de 62 ani, a executat fracţia legală de o treime din pedeapsa primită. La momentul discutării cererii la Judecătoria Sectorului 4 el executase deja 284 zile, aici fiind incluse şi zilele câştigate ca urmare a redactării în penitenciar a unei lucrări ştiinţifice.

Adrian Năstase a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul calităţii”

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.