Al-Jazeera va lansa un post de ştiri în franceză

Televiziunea Al-Jazeera din Qatar a anunţat luni că va lansa în curând un post de ştiri în franceză şi că va emite în engleză din Marea Britanie, extinzându-şi astfel imperiul mediatic, relatează AFP.

„Suntem într-o etapă avansată a unui studiu pentru a lansa un post în franceză”, a anunţat directorul reţelei Al-Jazeera, şeicul Ahmed Ben Jassem Al-Thani, în cadrul unui forum organizat de televiziune la Doha.

El a adăugat că acest post ”vizează stabilirea de punţi cu popoarele şi culturile prietene, în Africa, în America de Nord şi în Europa”.

Al-Jazeera a lansat deja în iunie 2012 în Franţa BeIn Sport şi în iulie BenIn Sport 2, care difuzează în total 16 sporturi diferite în grilele lor.

Şeicul Ahmed a anunţat pe de altă parte că Al-Jazeera va lansa în curând ”un post de informaţii pentru Marea Britanie”.

Potrivit responsabililor reţelei cu sediul în Qatar, postul din Marea Britanie va face parte din Al-Jazeera English, care există din 2006. Emisiunile sale vor fi realizate şi difuzate din Marea Britanie cinci ore pe zi, la ore de mare audienţă.

„Al-Jazeera a devenit astăzi o reţea mediatică internaţională, care se adresează diferitelor culturi în mai multe limbi”, a afirmat şeicul Ahmed, subliniind că reţeaua a lansat deja în noiembrie 2011 Al-Jazeera Balkans şi se pregăteşte să lanseze Al-Jazeera Turk, conform unui raport.

În ianuarie, postul american de televiziune Current TV, co-fondat în 2005 de fostul vicepreşedinte al SUA Al Gore, a anunţat că a fost achiziţionat de Al-Jazeera.

Creată de Qatar la sfârşitul lui 1996, Al-Jazeera beneficiază de mijloace financiare nelimitate din partea acestui stat din Golf bogat în resurse de gaze.

Al-Jazeera dispune astfel de o program consacrat documentarelor, de o serie de posturi sportive, de unul pentru transmisiunile în direct şi de un altul pentru copii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.