Brazilia: intemperiile în statul Rio de Janeiro au făcut cel puţin 13 morţi

Treisprezece persoane au murit în ultimele 24 de ore din cauza intemperiilor în regiunea turistică Petropolis, o zonă muntoasă din statul Rio de Janeiro în Brazilia, a anunţat luni guvernatorul statului, Sergio Cabral.

„Suntem în stare de alertă ridicată”, a declarat Cabral într-o conferinţă de presă la Petropolis.

Guvernatorul a lansat „un apel pentru ca oamenii să plece din zonele de risc” şi să se refugieze în adăposturile de urgenţă instalate de primărie, în timp ce luni ploile s-au intensificat.

Preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff, a discutat cu guvernatorul de la Roma unde ea se află pentru întronizarea noului papă, pentru a oferi ajutor statului federal, a informat preşedinţia.

În ianuarie 2011, peste 900 de persoane au murit în regiunile deluroase ale statului Rio de Janeiro din cauza intemperiilor ce au provocat inundaţii şi alunecări de teren, aminteşte AFP.

La Petropolis, situat la 68 km nord de Rio de Janeiro şi reşedinţă de vară a fostei curţi imperiale, „situaţia este într-adevăr foarte gravă”, a declarat la televiziunea Globo secretarul Securităţii civile a statului Rio, Sergio Simoes.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.