EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,28 RON
(-0.21%)
GBP
5,41 RON
(-0.05%)
CHF
4,56 RON
(-0.02%)
BGN
2,47 RON
(+0.28%)
BYN
1,75 RON
(+0.2%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
RSD
0,04 RON
(-0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.24%)
JPY
0,04 RON
(-0.6%)
CZK
0,18 RON
(+0.02%)
INR
0,06 RON
(+0.03%)

Dosarul privatizării ICA, amânat pentru 5 aprilie, deoarece judecătoarea a fost arestată pentru corupţie

Tribunalul Bucureşti a amânat marţi pentru 5 aprilie dosarul privatizării Institutului pentru Cercetări Alimentare (ICA), în care unul dintre inculpaţi este liderul conservator Dan Voiculescu.

Motivul amânării a fost faptul că Viorica Dinu, judecătoarea care s-a ocupat de acest dosar, a fost arestată pentru corupţie, astfel încât dosarul va trebui repartizat unui alt judecător.

Tot marţi, instanţa a luat act că unul dintre inculpaţi, Gheorghe Domnişoru, a decedat, astfel încât trebuie îndeplinite procedurile în vederea introducerii în dosar a soţiei acestuia, în eventualitatea în care judecătorii vor decide că trebuie plătite daune de familie către părţile civile.

Fostul senator Dan Voiculescu nu s-a prezentat la proces, el fiind reprezentat de avocaţi.

Dan Voiculescu a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (GRIVCO) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC „Bioprod” SA Bucureşti.

Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.

În acest dosar a mai fost trimis în judecată fostul administrator al SC „Benefica” SA Bucureşti (firmă din grupul GRIVCO) Jean-Cătălin Sandu, pentru complicitate la infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata