EUR
4,80 RON
(0%)
USD
4,42 RON
(-0%)
GBP
5,73 RON
(+0.05%)
CHF
4,52 RON
(+0.03%)
BGN
2,45 RON
(0%)
BYN
2,00 RON
(+0.42%)
CAD
3,34 RON
(-0.01%)
RSD
0,04 RON
(+0.06%)
AUD
2,93 RON
(+0.11%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,19 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(0%)

 

Gheorghe Flutur (PDL) despre modificarea Codului fiscal: Este o lovitură dată clasei de mijloc

Preşedintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii, Gheorghe Flutur (PDL), critică modificarea Codului fiscal, care a fost adoptată marţi la Senat, susţinând că astfel USL ”dă o palmă” clasei de mijloc din România şi introduce „impozitarea multiplă”.

„USL a mai introdus pentru ţărani, pentru mediul de afaceri noi impozite şi taxe. S-a introdus impozit pe teren de la 2 hectare în sus. Cine are peste 2 hectare de teren şi îl cultivă plăteşte diferenţiat. Dacă este grâu pe fiecare hectar 1 milion de lei vechi în plus, ajunge la cartofi peste 7 milioane, la pomii fructiferi la fel, la flori aproape 30 de milioane, la solariile în spaţiile acoperite 80 de milioane lei vechi pe hectar. Descurajează pe cei care au peste 2 hectare de teren, pe cei care cresc animale şi au peste două vaci pentru că şi la crescătorii de animale de la două vaci în sus se plăteşte impozit 1 milion de lei vechi pe cap de animal. A fost introdus azi şi impozitul forfetar pentru cei care au cifra de afaceri peste 65.000 de euro, acei 3%. Considerăm că este dată o lovitură puternică clasei de mijloc din România, acelor oameni cu bătături în palmă”, a spus marţi democrat-liberalul, la Senat.

Flutur a precizat că PDL a votat împotriva iniţiativei.

„Se plăteşte impozit pe teren la primărie, se plăteşte acest impozit nou pe venit şi se plăteşte şi CAS. Aceste proiect va încuraja pe oameni să fărâmiţeze terenurile, nicidecum să le grupeze ca să fie mai eficienţi. Din punctul meu de vedere USL greşeşte şi va primi riposta de la ţăranul român, de la clasa de mijloc”, a mai spus Flutur.

Senatorii au modificat marţi Codul fiscal, în sensul introducerii unor dispoziţii privind revizuirea sistemului de impozitare a veniturilor din activităţi agricole pentru persoanele fizice şi asocierile fără personalitate juridică.

Potrivit proiectului de lege adoptat cu 94 de voturi pentru, 37 împotrivă şi o abţinere, se scade limita veniturilor obţinute pentru care se intră în sistemul microîntreprinderilor de la 100.000 de euro la 65.000 de euro.

Proiectul mai prevede că toate cheltuielile pentru vehiculele utilizate în scopul transportului propriilor angajaţi în interesul societăţii vor fi integral deductibile.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata