Ioan Chelaru: S-a tergiversat cam mult punerea în libertate a lui Adrian Năstase

Chestorul Senatului, Ioan Chelaru, a declarat luni că primeşte cu bucurie eliberarea fostului premier Adrian Năstase, însă a susţinut că „s-a tergiversat cam mult” punerea în libertate a acestuia.

„Eu cred că starea naturală a unui om este cea de libertate şi cred că Adrian Năstase era ultimul despre care puteam să punem problema să stea în detenţie. După opinia mea s-a tergiversat cam mult punerea în libertate, având în vedere îndeplinirea criteriilor. Am o satisfacţie, sunt bucuros pentru ziua de azi, dar rămân la părerea pe care nu o să mi-o schimbe nici o mie de instanţe că e o valoare deosebită, un intelectual de înaltă clasă, un om politic deosebit cum nu are România prea mulţi”, a afirmat social-democratul.

El consideră că au existat interese şi jocuri politice ale anumitor „oameni sau partide care au contribuit mai mult sau mai puţin”, lucru care va fi judecat de oameni şi istorie.

Ioan Chelaru a afirmat că revenirea lui Adrian Năstase în partid este o opţiune care îi aparţine acestuia.

„Exceptând câteva persoane care probabil au anumite criterii de valoare, nu cred că sunt oameni în partid care ar spune nu unei reveniri a lui Adrian Năstase”, a spus Chelaru.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis luni eliberarea condiţionată din penitenciar a fostului premier Adrian Năstase.

Instanţa a respins recursul DNA şi a menţinut o decizie favorabilă fostului premier dată de Judecătoria Sectorului 4.

Decizia instanţei este definitivă, iar Adrian Năstase va fi eliberat din penitenciar.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.