Martin Bottesch susţine Sibiul capitală regională şi pe Iohannis guvernator

Preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din Transilvania (FDGT), lider şi al organizaţiei de la Sibiu, Martin Bottesch, a declarat luni,  că, personal, susţine Sibiul capitală regională şi pe Klaus Iohannis ca guvernator, în replică la decizia adoptată de colegii săi de la Braşov, care vor capitala regională la ei în oraş, fiind de acord doar cu guvernatorul. ‘Noi, sibienii, susţinem Sibiul capitală regională.

Deocamdată nu am adoptat nicio rezoluţie în Forum în acest sens, dacă va fi necesar, o vom face. Ca preşedinte al FDGT trebuie să am o atitudine neutră, însă, personal, susţin Sibiul’, a spus Bottesch.

Citeste si:  Modificarea, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA

Acesta spune că ‘este o problemă’ doar opţiunea diferită în ceea ce priveşte capitala regională între organizaţiile Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu şi Braşov. În celelalte judeţe din ţară, organizaţiile Forumului Democrat al Germanilor nu au opinii diferite în ceea ce priveşte capitala regională.

‘Noi nu ne împotrivim ca domnul Klaus Iohannis să fie guvernator de regiune. Sunt opinii diferite între sibieni şi braşoveni în ceea ce priveşte locul capitalei regionale, asta e singura problemă’, a explicat preşedintele FDGT.

Organizaţia din Braşov a Forumului Democrat al Germanilor a anunţat luni că susţine desemnarea municipiului reşedinţă de judeţ drept capitală regională. Această decizie a fost luată în Consiliul Director al filialei în unanimitate.

Citeste si:  "Home made coke", sau Coca-Cola preparată în casă

”FDGR va sprijini această iniţiativă care se bazează pe argumente solide de natură politică, economică, socială, demografică, culturală, istorică şi geografică’, a spus Christian Macedonschi, un consilier local al Forumului, care a adăugat că, în nume personal, susţine pentru funcţia de guvernator candidatura primarului oraşului Sibiu, Klaus Iohannis.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata