Negaţionistul Holocaustului din România concediat imediat

Universitatea din Aachen /vestul Germaniei/ a anulat contractul de muncă cu istoricul român Vladimir Iliescu care a declarat la Bucureşti că poveştile despre Holocaust în România sunt „pură minciună”, anunţă luni portalul rus aen.ru /Agenstvo evreiskih novostei – Agenţia de ştiri evreieşti/.

În timpul unei prelegeri în aula Academiei Române, care a fost filmată, profesorul universitar de 87 de ani a declarat că „în România au murit aproximativ 20.000 de evrei, dar aceasta nu are nicio legătură cu Holocaustul”. „Exterminarea în masă a evreilor a avut loc în Germania şi Ungaria. Numai din aceste două ţări au fost deportaţi evrei la Auschwitz, iar evreii români, temporar mutaţi în Transilvania de mareşalul Antonescu, au revenit apoi acasă, la o viaţă normală”, a spus el.

După ce a văzut filmul prelegerii lui Iliescu, conducerea Universităţii din Aachen a decis imediat să-l concedieze pe acest negaţionist al Holocaustului, în ciuda faptului că el a lucrat la universitate de aproape douăzeci de ani. „După câte cunoaştem, Iliescu nu a publicat nicio lucrare sau articol despre Holocaust şi, de aceea, părerea sa despre tragedia evreilor din Europa a fost anterior necunoscută pentru noi”, a declarat secretarul de presă al universităţii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.