Papa a dat un telefon surpriză credincioşilor catolici din Argentina

Papa Francisc a surprins mulţimea de credincioşi catolici reuniţi la Vatican cu un telefon surpriză către catedrala din Buenos Aires, unde a fost arhiepiscop, informează marţi Reuters.

 Primul papă din America Latină şi-a început pontificatul, marţi, cu o alocuţiune adresată celor aproximativ 200.000 de credincioşi în Piaţa Sfântul Petru, cerând apărarea celor mai slabi din societate şi a mediului.

În orele care au precedat mesa, mii de credincioşi s-au adunat în jurul ecranelor de televiziune instalate în Plaza de Mayo, în apropierea catedralelor şi a faimosului palat prezidenţial roz.

În convorbirea telefonică ce avut loc la ora 3:30 a.m., Papa Francisc a mulţumit mulţimii pentru rugăciuni. ‘Mulţumesc pentru că vă rugaţi, pentru rugăciunile voastre, de care am nevoie mult’, a afirmat el. ‘Doresc să vă cer să mergem împreună, să avem grijă unul de celălalt şi după această viaţă, să avem grijă de familie, natură’, a afirmat Suveranul Pontif.

‘Nu uitaţi acest arhiepiscop, căruia deşi este departe, îi pasă atât de mult de voi. Rugaţi-vă pentru mine!’, a adăugat noul papă, care a fost aplaudat de mulţime.

Papa Francisc, fostul cardinal Jorge Bergoglio, şi-a luat acest nume în memoria Sfântului Francisc de Assisi, un simbol al simplităţii, bunătăţii şi al dragostei faţă de natură.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.