Preşedintele Traian Băsescu participă marţi, la Vatican, la inaugurarea pontificatului Papei Francisc

Preşedintele Traian Băsescu participă marţi, 19 martie, la Vatican, alături de alţi şefi de stat şi de guvern, la ceremonia de inaugurare a pontificatului Papei Francisc.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea, a precizat că şeful statului a ales să meargă la Vatican cu o cursă de linie Alitalia.

Potrivit presei italiene, numeroşi demnitari, şefi de stat şi de guvern, în total 150 de delegaţii din întreaga lume, printre care delegaţia Italiei, care va fi formată din 16 persoane, vor participa marţi la Vatican la mesa de întronizare a Papei Francisc, pentru care autorităţile italiene se aşteaptă la circa un milion de persoane, care vor fi protejate prin impunătoare măsuri de securitate.

Mesa de întronizare va avea loc în Piaţa Sfântul Petru.

La jumătatea lunii februarie, preşedintele Traian Băsescu a efectuat o vizită oficială la Vatican, fiind penultimul şef de stat primit de Papa Benedict al XVI-lea, înainte de retragerea sa.

Cardinalul argentinian Jorge Mario Bergoglio, arhiepiscop de Buenos Aires, a devenit săptămâna trecută cel de-al 266-lea papă al Bisericii Catolice, succedându-i papei emerit Benedict al XVI-lea, a cărui retragere a intrat oficial în vigoare la 28 februarie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.