Sibiu: Primii pacienţi înţepaţi de căpuşe, în judeţul cu cele mai multe cazuri din ţară în 2012

La Secţia de Urgenţă a Spitalului Clinic Judeţean din Sibiu s-au înregistrat în ultima săptămână primele patru cazuri de pacienţi înţepaţi de căpuşe din 2013, după ce şi în 2012 judeţul Sibiu a ocupat locul întâi în ţară într-un top al celor mai multe cazuri de înţepaţi de căpuşe şi îmbolnăviri cu Lyme.

„Avem deja patru cazuri cu înţepături de căpuşe. O posibilă cauză ar putea fi temperaturile crescute de săptămâna trecută”, a precizat luni,  Decebal Todăriţă, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Acesta a explicat că anul trecut s-a înregistrat un număr record de pacienţi înţepaţi de căpuşe, de peste 1.300 de cazuri care s-au prezentat la Urgenţă. În 2012, la Urgenţa din Sibiu s-a înregistrat la un moment dat un număr record de pacienţi înţepaţi de căpuşe, 37 de cazuri într-o singură zi.

Şi purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Simona Berariu a precizat luni, pentru AGERPRES, că „judeţul Sibiu a rămas şi în 2012 primul din ţară la numărul de cazuri de înţepaţi de căpuşă şi boală Lyme”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.