Compania Microsoft, anchetată pentru acte de corupţie în mai multe ţări, printre care şi România

Autorităţile americane anchetează compania producătoare de software Microsoft şi unii dintre partenerii acesteia ce ar fi corupt responsabili guvernamentali din România, China şi Italia pentru a obţine contracte, informează cotidianul Wall Street Journal în ediţia sa de miercuri, citat de AFP.

‘Luăm în serios toate acuzaţiile ce au fost aduse în atenţia noastră şi cooperăm deplin cu toate anchetele guvernamentale’, a reacţionat John Frank, vicepreşedinte cu probleme juridice la Microsoft, într-un mesaj dat publicităţii pe blogul oficial al companiei.

‘Subiectele despre care se vorbeşte în Wall Street Journal sunt importante şi este necesar ca atât Microsoft, cât şi guvernul să le examineze’, a adăugat el, însă fără să confirme explicit că o anchetă este în curs de desfăşurare.

Potrivit cotidianului economic, care citează surse apropiate dosarului, ancheta derulată de agenţia federală americană ce reglementează piaţa titlurilor şi investiţiilor (SEC) şi Departamentul Justiţiei (DoJ) s-ar afla în stadiu preliminar.

Ea ar fi urmare a acuzaţiilor de corupţie formulate de un fost reprezentant al Microsoft în China. Până în prezent, autorităţile americane nu au acuzat oficial Microsoft ori asociaţii acesteia, adaugă cotidianul citat.

SEC a refuzat să facă orice comentariu, iar DoJ nu a dat curs imediat solicitărilor agenţiei France Presse.

Frank a mai menţionat că ‘Microsoft nu doreşte să facă niciun comentariu în legătură cu anchetele în curs de desfăşurare’ şi a subliniat că ‘unei companii de talia noastră, i se aduc din timp în timp acuzaţii de acest fel’.

El a recunoscut că, ‘într-o companie cu 98.000 de angajaţi şi 640.000 de parteneri, este imposibil să susţii că nu s-a comis niciodată vreo ilegalitate’, însă reafirmă angajamentul Microsoft de a lua măsuri pentru a preveni şi sancţiona astfel de acţiuni.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.