EUR
4,76 RON
(+0.1%)
USD
4,20 RON
(+0.11%)
GBP
5,55 RON
(+0.19%)
CHF
4,23 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(-0.16%)
CAD
3,13 RON
(-0.01%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,07 RON
(-0.65%)
ZAR
0,29 RON
(-0.98%)
BRL
1,09 RON
(-1.08%)
CNY
0,63 RON
(+0.01%)
INR
0,06 RON
(-0.28%)

Constanţa: Maria Grapini vrea un act normativ pentru condiţionarea exploatării activelor turistice

0

Ministrul IMM-urilor, Turismului şi Mediului de Afaceri Maria Grapini a vizitat, marţi după-amiază, staţiunile din sudul litoralului, la invitaţia primarului Mangaliei, Cristian Radu, pentru a evalua starea de degradare a bazei hoteliere.

 După trecerea în revistă a staţiunilor Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun şi Olimp, ministrul s-a declarat dezamăgit de aspectul celor mai multe dintre hoteluri şi unităţile de alimentaţie şi agrement.

”Este o imagine tristă, de paragină, deşi primăria se vede că a facut toaletarea arborilor, a curăţat spaţiile verzi şi face amenajările de urbanism necesare. Dar imaginea hotelurilor şi activelor turistice lăsate în paragină, de proprietari, este dezolantă. Oamenii ăştia probabil că au achiziţionat activele ca pe o investiţie imobiliară şi este greşit dacă nu au fost incluse clauze obligatorii pentru întreţinere şi exploatare turistică, în contractele de privatizare. Acum noi putem să declasificăm unităţile turistice sau să retragem licenţele, dacă sunt neconforme. Dar ce să facem cu hoteluri închise deja şi lăsate în paragină. Voi elabora un memorandum pe care-l voi propune primului-ministru, prin care să găsim soluţii legale să-i sancţionăm pe proprietarii de active abandonate şi să-i determinăm, în ultimă instanţă, să le reintroducă în circuitul turistic, reabilitându-le sau vânzându-le către operatorii dornici şi capabili să le redea funcţiunea iniţială”, a declarat ministrul Grapini.

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a spus că de la 1 aprilie se va face curat în zonele lăsate de izbelişte, iar decontarea cheltuielilor va fi suportată de proprietari sau concesionari.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.