Contul de Twitter @pontifex, accesat de 4 milioane de utilizatori

Contul de Twitter papal, @pontifex, în 9 limbi, a fost accesat de 4 millioane de utilizatori al acestui serviciu de socializare, de la deschiderea sa la 12 decembrie de către papa Benedict al XVI-lea, şi a înregistrat o creştere a interesului utilizatorilor după reactivarea sa odată cu alegerea noului papă, Francisc, conform ultimelor date oferite publicităţii de reţeaua de socializare, transmite AFP.

Conform ultimelor informaţii, peste 3.900.000 de utilizatori s-au înregistrat pentru a primi informaţii de la acest cont de Twitter.

Numărul de utilizatori înregistraţi (‘followers’) pentru versiunea în limba engleză a depăşit 2 milioane (2.060.000). Sunt şi 1.046.000 de utilizatori înregistraţi pentru varianta în limba spaniolă, 437.000 în italiană, 122.000 în portugheză, 92.600 în franceză, 76.700 în germană, 55.200 în poloneză, 44.400 în latină şi respectiv 38.300 în limba arabă. Aceleaşi mesaje sunt traduse în toate aceste limbi.

Alegerea lui Francisc la 13 martie a atras după sine redeschiderea contului @pontifex, închis după ce Benedict al XVI-lea a renunţat la pontificat, la 28 februarie. ‘Habemus Papam Franciscum’ este mesajul are a semnalat reluarea activităţii pe acest cont.

Miercuri, în ziua slujbei sale inaugurale, Papa Francisc a trimis două mesaje tweet. „Servitutea este adevărata putere. Papa trebuie să slujească fiecăruia, dar în special celor mai săraci, celor lipsiţi de putere şi celor mai mici”, susţine primul mesaj.

„Să-L întâmpinăm pe Hristos în viaţa noastră, aveţi grijă unii de alţii, apăraţi creaţia cu dragostea voastră”, susţine şi cel de-al doilea mesaj.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.