Cristian Rădulescu: Parlamentarii PDL vor contesta joi la CCR legea privind Statutul aleşilor

Senatorul Cristian Rădulescu a declarat miercuri că parlamentarii PDL vor ataca joi la CCR legea privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor votată în plenul reunit al celor două Camere ale Legislativului cu privire la trei aspecte pe care le consideră neconstituţionale, unul dintre acestea fiind referitor la termenul de suspendare de 30 de zile a unui ales aflat în conflict de interese.

„Forma adoptată astăzi de Parlament nu respectă întru totul decizia Curţii Constituţionale, care este obligatorie, nu opţională. Curtea s-a exprimat pe un principiu, şi anume că mandatul parlamentarului nu poate fi întrerupt, el trebuie exercitat cu continuitate. Nu poţi interzice unui parlamentar accesul la lucrările Parlamentului. Şi atunci, prevederea pe care a declarat-o neconstituţională Curtea este cea referitoare la termenul de şase luni şi la acest principiu. Corectura făcută în Camere a fost că sancţiunea disciplinară să nu fie de şase luni, ci de 30 de zile, dar CCR a spus că nu poate exista o întrerupere a mandatului nicio de o lună, nici de o săptămână, nici de o zi. Deci, aceasta este o chestiune neconstituţională, pe care o contestăm”, a precizat liderul senatorilor PDL.

Citeste si:  Sever Voinescu: Proiectul privind coşul de solidaritate nu este al PDL, dar susţinem UNPR pe culoarul de stânga

Rădulescu a adăugat că o a doua chestiune ce va fi cuprinsă în sesizarea PDL adresată CCR ţine de „introducerea unei modificări la Statutul iniţial care nu mai trebuia introdusă în această fază”.

„În această fază trebuia să ne raportăm la cele obiectate de Curtea Constituţională, or, într-un anumit loc s-a reglementat referitor la drepturile membrilor Guvernului care sunt şi membri ai Parlamentului şi care să aibă toate drepturile şi de parlamentar şi de membru al Guvernului”, a arătat el.

Potrivit senatorului, cel de-al treilea aspect vizat în sesizarea către CCR este cel din finalul legii, „unde se spune că orice dispoziţii contrare, aspecte obiectate deja, iniţial, şi scoase din lege, pentru că asta dă posibilitate la confuzii şi acum au fost reintroduse”.

Citeste si:  Cristian Rădulescu, noul chestor al Senatului

Cristian Rădulescu a precizat, întrebat în acest sens, că sesizarea către CCR la legea privind Statutul aleşilor va fi depusă joi de către „parlamentari PDL”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata