Deputatul Sonia Drăghici şi fostul parlamentar Ioan Cindrea, urmăriţi penal pentru conflict de interese

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au început urmărirea penală faţă de deputatul Sonia Maria Drăghici şi fostul deputat Ioan Cindrea, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, după ce aceştia şi-au angajat rudele în birourile parlamentare. Dosarul celor doi a fost deschis de procurori în urma unei sesizări din 2011 a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Potrivit unui comunicat al Parchetului General remis miercuri , Sonia Maria Drăghici este acuzată că, în calitate de deputat, a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă în baza căruia fiul său, Doru Vladimir Drăghici, a fost angajat în perioada 2 martie 2009 – 15 septembrie 2009 şi ulterior, începând cu data de 21 septembrie 2009 şi până la sfârşitul mandatului, în cadrul biroului său de parlamentar, deţinut în Circumscripţia electorală nr. 5 Bihor.

De asemenea, fostul deputat PSD Ioan Cindrea este acuzat că a propus şi a avizat angajarea, în perioada 5 octombrie 2009 – 1 februarie 2011, în cadrul biroului său parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 34 Sibiu, a soţiei sale, Amalia Cindrea.

ANI susţinea că Ioan Cindrea a încălcat prevederile Legii nr. 161/2003, iar beneficiul patrimonial obţinut de soţia fostului deputat a fost de 35.061 lei (aproximativ 8.138 euro).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.