EUR
USD
GBP
CHF
AUD
CAD
BGN
RUB
ZAR
BRL
CNY
INR

Lufthansa va anula joi aproape 500 de zboruri europene din cauza unei greve

0

Cea mai mare companie aeriană din Germania, Lufthansa, a anunţat miercuri anularea a aproape 500 de zboruri prevăzute pentru joi în Europa din cauza unei greve de avertisment de o zi a personalului său de la sol în aeroporturile germane, pe fondul negocierilor salariale, transmit AFP şi AP.

Aeroporturile din Frankfurt şi Munchen, principalele două centre ale Lufthansa, ar urma să fie afectate de această grevă organizată de sindicatul Verdi. Perturbări ale traficului vor exista şi pe aeroporturile din Berlin, Hamburg, Düsseldorf şi Koln, a precizat compania pe pagina sa de internet.

Sindicatul şi reprezentanţii companiei urmează să se întâlnească vineri pentru a discuta despre cererea sindicaliştilor privind o creştere salarială de 5,2% în următorul an pentru cei 33.000 de angajaţi Lufthansa pe care îi reprezintă.

Verdi a precizat că apelul Lufthansa privind o îngheţare a salariilor timp de doi ani, până în ianuarie 2015, şi o extindere cu o oră a săptămânii de lucru, în contextul în care compania încearcă să ţină costurile sub control într-un mediu tot mai competitiv, este ‘complet inacceptabil’.

Grevele de avertisment pe termen scurt sunt o tactică obişnuită a sindicatelor germane în negocierile cu patronatu

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.