Mircea Geoană, amendat cu 1.000 de lei pentru că nu s-a prezentat ca martor în procesul lui Ioan Niculae

Senatorul PSD Mircea Geoană a fost amendat miercuri cu 1.000 de lei de Judecătoria Sectorului 1 pentru că nu s-a prezentat pentru a da declaraţii ca martor în dosarul „Interagro” în care Ioan Niculae a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie.

De asemenea, la termenul de miercuri nu s-a prezentat nici deputatul Viorel Hrebenciuc, care trebuia audiat ca martor, însă avocatul său a justificat absenţa acestuia prin faptul că se află la o şedinţă de plen în Camera Deputaţilor.

Instanţa i-a audiat miercuri pe cumnatul lui Mircea Geoană, Ionuţ Costea, precum şi pe martorii Camelia Nicu, Mariana Toncea, Iulică Ciocârlan şi Ion Tudor.

Aceştia au declarat că nu ştiu despre un contract încheiat între Interagro şi Insomar privind efectuarea unui studiu de piaţă pentru construirea de locuinţe în România.

Avocaţii lui Ioan Niculae, Alice Drăghici şi Dan Apostol, au cerut instanţei efectuarea unei expertize în cazul interceptărilor efectuate de DNA, reclamând faptul că folosirea stenogramelor convorbirilor interceptate pe baza unor mandate de siguranţă este ilegală.

Judecătoria Sectorului 1 a rămas în pronunţare în legătură cu această cerere şi a stabilit un nou termen pentru data de 15 mai.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.