Mircea Geoană: Este nevoie ca Parlamentul să dea un vot asupra proiectului de lege privind holdingurile

Senatorul PSD Mircea Geoană susţine că este nevoie ca Parlamentul, prin Camera Deputaţilor, să dea cât mai rapid un vot asupra proiectului de lege privind holdingurile şi speră că într-o săptămână proiectul să fie adoptat.

„Este nevoie ca Parlamentul României, prin Camera Deputaţilor, să dea cât mai rapid un vot asupra proiectului de lege privind holdingurile, pe care l-am depus încă din 2009 şi care aşteaptă de aproape trei ani un vot final. Dacă vrem să dăm o mână de ajutor mediului de afaceri autohton, cred că într-o săptămână putem adopta această lege atât de necesară pentru IMM-urile din România şi pentru crearea de locuri de muncă”, subliniază senatorul PSD într-un comunicat remis marţi.

Geoană consideră că legea va conduce la eficientizarea şi fluidizarea afacerilor derulate de operatorii economici din ţară şi va atrage formarea de holdinguri cu capital românesc sau străin, contribuind astfel la îmbunătăţirea mediului de afaceri local, la creşterea numărului de locuri de muncă şi la sporirea interesului investitorilor străini.

„Ca urmare a parcurgerii unor procese de fuziune sau achiziţie, o serie de IMM-uri cu capital autohton (cele care au fost printre cele mai lovite de criză, fie că e vorba de valoarea adăugată, fie că e vorba de numărul de insolvenţe) s-ar putea constitui în holdinguri, beneficiind astfel de creşterea cifrei de afaceri, a puterii de negociere în relaţiile cu furnizorii şi creditorii sau de formarea şi promovarea brandurilor proprii. Mai mult, în contextul în care paradisurile fiscale din Europa devin tot mai nesigure, după cum se vede în aceste zile în Cipru, adoptarea Legii holdingurilor ar fi deosebit de utilă, răspunzând apelurilor publice ale tot mai multor antreprenori locali pe care o astfel de reglementare i-ar putea face să se întoarcă acasă şi să investească bani în crearea de locuri de muncă aici, în România”, mai susţine Mircea Geoană.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.