Vrancea: Reprezentanţii DSP susţin că reorganizarea prin regionalizare va spori birocraţia

Angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea nu sunt de acord cu reorganizarea instituţiei şi cred că aceasta va avea ca efect o creştere a birocraţiei, argumentele împotriva regionalizării urmând să fie prezentate, miercuri, conducerii instituţiei, Prefecturii şi Ministerului Sănătăţii. Liderul Sanitas Vrancea, Claudiu Grosu, a declarat, marţi,  că vor fi făcute toate demersurile pentru ca toţi cei 25 de angajaţi ai DSP, care sunt membri de sindicat, să nu rămână fără locuri de muncă.

‘Fie că vor fi angajaţi în spitale, fie că vor intra în noile structuri, ei sunt cu toţii buni specialişti, de care populaţia are nevoie. În aprilie vor mai avea loc întâlniri cu ministrul în acest sens. În plus, Federaţia Sanitas va trimite o serie de propuneri la proiectul legislativ postat pe site-ul ministerului, de care sperăm că se va ţine cont’, a declarat Claudiu Grosu, liderul Sanitas Vrancea.

Direcţiile de Sănătate Publică vor fi reorganizate, potrivit unui proiect postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii, ”în opt autorităţi regionale de sănătate publică, servicii publice deconcentrate, cu personalitate juridică şi în subordinea cărora funcţionează 34 de oficii judeţene de sănătate publică şi alte unităţi cu personalitate juridică, conform prevederilor legale”.

Proiectul privind reorganizarea Direcţiilor de Sănătate Publică şi a Caselor de Asigurări de Sănătate este în dezbatere publică până la 15 aprilie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.