Alerta privind conservele de carne de vită a fost închisă; Conţinutul de 1% carne de cal, în limitele legale

0

Alerta privind conservele de carne de vită retrase de la comercializare din cauza suspiciunii că ar conţine carne de cal a fost închisă, pentru că procentul de substituire este de numai 1%, fiind consideră fraudă doar ce depăşeşte acest procent, a declarat, joi, preşedintele interimar al Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor /ANSVSA/, Vladimir Mănăstireanu, într-o conferinţă de presă.

„Am închis alerta privind conservele de carne de vită retrase de la comercializare din cauza suspiciunii că ar conţine carne de cal pentru că procentul de substituire este de numai 1%. Conform regulamentelor europene este consideră fraudă tot ceea ce depăşeşte 1%. Contaminarea s-a produs accidental deci nu putem vorbi de fraudă”, a spus Mănăstireanu.

SC Producţie Ardealul SRL a dispus pe 8 martie 2013 retragerea de la comercializare a două loturi de conserve de carne de vită ‘Ardealul’, circa 30.000 de conserve, cu datele de expirare 5 decembrie 2014 şi 15 ianuarie 2015, în urma unei suspiciuni de etichetare neconforme, confirmată parţial de analizele din 13 martie 2013.

Conducerea Fabricii SC Producţie Ardealul SRL Covasna a precizat că toate aceste informaţii au fost furnizate Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, solicitând retragerea de la comercializare a tuturor conservelor de carne de vită „Ardealul”. Până la infirmarea suspiciunii, produsul „Conserva din carne de vită” rămâne blocat în depozitele comercianţilor.

„Conserva din carne de vită” este singurul produs în care este folosită carnea de vită ca materie primă. Producătorul a iniţiat o investigaţie la adresa furnizorilor de materie primă cu privire la această suspiciune.

Furnizorul cărnii d evită a fost compania de import şi distribuţie de mărfuri alimentare SC Optimeat SRL, materia primă a fost livrată fabricii din Covasna cu documente care atestau originea acesteia, respectiv cu buletin de analiză, declaraţie de conformitate şi documente care atestau originea materiei prime, documente ce au fost puse la dispoziţia autorităţilor competente.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.