Expoziţia „The Human Body” va fi deschisă vineri la Bucureşti

Expoziţia „The Human Body”, adusă în România de Gforce Exhibitions, va fi deschisă vineri, 22 martie, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din Bucureşti.

 În cadrul expoziţiei sunt prezentate peste 200 de exponate, în nouă săli, care prezintă corpuri umane reale şi care, prin disecţiile organelor şi ţesuturilor, oferă o perspectivă unică, tridimensională, fidelă asupra a ceea ce se află sub piele, asupra miracolului corpului omenesc şi a modului în care acesta funcţionează.

„Expoziţia a creat în lume multe controverse. De-a lungul anilor am aflat din mai multe oraşe în care am mers că atunci când vii cu o formă nouă de educaţie unii oameni sunt afectaţi iar alţii sunt entuziasmaţi”, a declarat Arnie Geller, CEO Gforce Exhibitions, miercuri seară, într-o conferinţă de presă susţinută la Muzeul „Grigore Antipa”.

El a spus că pentru amenajarea expoziţiei a avut nevoie de zece ani iar versiunea care este prezentată la Bucureşti a planificat-o în doi ani.

Întrebat de ce toate corpurile prezente în expoziţie sunt doar din China, Arnie Geller a răspuns: „Cei mai buni experţi în disecţie erau în China şi astfel, toate corpurile sunt din China. Dacă am fi constatat că cei mai buni experţi în disecţie ar fi fost din Suedia, am fi luat corpurile din Suedia”.

Judith Geller, designerul expoziţiei, a arătat că o parte dintre corpurile prezentate au fost expuse în poziţii cât „mai generoase”, pentru a ajuta la educarea publicului.

„Am ales aceste poziţii pentru educarea publicului. Cineva care fuge, aleargă, aruncă la coş este mult mai uşor de privit atunci când eşti în expoziţie şi studiezi aceste disecţii. Eşti mult mai liniştit atunci când priveşti, pentru că acele corpuri sunt într-o poziţie confortabilă, binecunoscută”, a afirmat Judith Geller.

Arnie Geller a precizat că exponatele prezentate sunt corpuri nerevendicate iar moartea a survenit din cauze naturale. Toate corpurile prezentate au fost supuse unei operaţii de plastinaţie, pentru conservare. Prin plastinaţie, ţesutul uman este conservat definitiv, prin tratarea cu cauciuc siliniconic lichid. Rezultatul este un organ sau un organism uman cauciucat, perfect conservat până la nivel celular şi în mod definitiv.

Procesul de transformare a unui întreg organism uman într-un exponat plastinat poate dura mai mult de un an.

Arnie Geller a declarat că după ce expoziţia îşi va încheia periplul său mondial, toate corpurile vor fi trimise înapoi de unde au fost luate, urmând să fie incinerate. „Nimic nu este de vânzare şi nu va fi niciodată nimic de vânzare asociat cu corpul uman”, a subliniat el.

Expoziţia este împărţită în nouă galerii pe diferite categorii – sistemul osos, sistemul muscular, sistemul digestiv, sistemul respirator, sistemul nervos, sistemul cardiovascular, sistemul reproducător, începuturi (fetuşi în diferite stadii de evoluţie) şi, ultima galerie, „Să privim spre viitor”.

Expoziţia, care va fi deschisă de până pe 30 iunie, de marţi până duminică, între orele 10,00 – 20,00, „poate vizitată de oricine vrea să înveţe despre corpul uman”, a declarat Arnie Geller.

De marţi până vineri, un bilet pentru adulţi poate fi achiziţionat la preţul de 50 de lei iar sâmbăta şi duminica, la preţul de 60 de lei. Pensionarii şi studenţii pot achiziţiona biletele la preţul de 40 de lei, de marţi până vineri, şi 50 de lei sâmbăta şi duminica. Pentru copii între 7 şi 18 ani biletele se pot achiziţiona la preţul de 32 de lei de marţi până vineri şi 38 de lei sâmbăta şi duminica. Pentru grupurile de peste 10 copii biletul este de 30 de lei iar pentru clasele de elevi este necesară o rezervare la adresa [email protected]

Abonamentele de familie costă pentru un adult şi doi copii 85 de lei de marţi până vineri şi 100 de lei sâmbăta şi duminica, doi adulţi şi un copil – 110 lei de marţi până vineri şi 120 de lei sâmbăta şi duminica şi doi adulţi şi doi copii – 120 lei de marţi până vineri şi 135 lei sâmbăta şi duminica. Copiii cu vârste mai mici de 7 ani beneficiază de acces gratuit.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.