Mănăstireanu (ANSVSA): Este vorba de fraudă în cazul cărnii tocate vândute sub formă de mici

Este vorba de fraudă în cazul cărnii tocate vândută sub formă de mici şi asupra căreia exista suspiciunea că ar conţine carne de cal în loc de vită, a declarat, joi, preşedintele interimar al Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor /ANSVSA/, Vladimir Mănăstireanu, într-o conferinţă de presă.

„Societatea din Ploieşti SC Nicolin a intrat în atenţia instituţiilor antifraudă, iar cei care fac astfel de practici trebuie să plătească în faţa legii”, a spus Mănăstireanu.

Autorităţile veterinare au declanşat, în data de 14 martie, o alertă alimentară după ce într-un supermarket din Bucureşti a fost descoperită cantitatea de 200 de kilograme de carne tocată vândută sub formă de mici, dar asupra căreia exista suspiciunea că ar conţine carne de cal în loc de vită.

În urma cercetărilor s-a stabilit că micii erau produşi de o firmă din Ploieşti care a distribuit aproximativ 2.000 de caserole de mici în 36 de judeţe.

Inspectorii DSV Prahova au prelevat alte trei probe din micii care sunt produşi de această firmă.

Societatea respectivă este administrată de soţul fostei şefe a Biroului de Siguranţă Alimentară de Origine Animală din cadrul DSV Prahova. În urma alertei, angajata a fost trecută pe o funcţie de execuţie în cadrul biroului care răspunde de verificarea produselor non-alimentare.

Directorului DSVSA Prahova, Mihai Terecoasă, a fost schimbat din funcţie în urma unor declaraţii, potrivit cărora producătorul din Ploieşti a fost sancţionat cu o amendă de 30.000 de lei după ce rezultatele date de laboratorul DSV Bucureşti au confirmat existenţa cărnii de cal în mici în locul celei de vită.

Conducerea ANSVSA a declarat că şeful Direcţiei Veterinare Prahova nu era persoana autorizată să facă declaraţii în acest sens.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.